Hotspots in AntwerpenAntwerpen

Hotspots in Antwerpen

In Antwerpen gebeurt er het meeste in ’t Zuid. De straatjes rondom de Marnixplaats zijn favoriet. Let op, want als je verder afzakt in de volksbuurt Het Kiel moet je goed op blijven letten.

Fiskebar

Fiskebar - Antwerpen

Ga naar de Fiskebar voor de beste king crab (from Russia with love). Voor meer informatie ga je naar www.fiskebar.be.

Als ze hier geen plek hebben kun je de buren proberen: noodle-shop Lucy Chang. Ga voor meer informatie naar www.lucychang.be. Wil je daarna nog even door? Dat kan bij café de Hopper. Adres café de Hopper: Leopold de Waelstraat 2.

Steen en Been

Hier verkopen ze muizen skeletjes, gedroogde vlinders, fossielen en mineralen. Voor gedurfde cadeautjes en verstokte verzamelaars. Ga voor meer informatie naar www.steenenbeen.be.

Kunstgalerie

De gerenommeerde art buyer en fotografie-expert Ingrid Deuss heeft haar eigen galerie in Antwerpen. Ga zeker even kijken wat er hangt. Ga voor meer informatie naar www.ingriddeuss.be.

Een leven in mode

Een leven in ode: 90-tal silhouetten, aangevuld met accessoires, uit de omvangrijke historische kledingcollectie van de Nederlandse verzamelaarster Jacoba de Jonge. Ga voor meer informatie naar www.momu.be.

Le John

Le John is een restaurant. Ga voor meer informatie naar www.lejohn.be.

Hotel Julien

Hotel Julien - Antwerpen

Julien is een lekker kleinschalig, heeft een fijne binnentuin, mooie fotocollectie aan de muren en heeft een eigen city spa met hamman. Ga voor meer informatie naar www.hotel-julien.com.

Soul Suites

Dit voelt als een kruising tussen een B&B en een eigen appartement. De kamers zijn ruim (70 m2) en hebben een ‘wil ik thuis ook’ vintage interieur. Ga voor meer informatie naar www.soulsuites.com.

Antwerpen lijkt de pilot-city voor conceptstores

Graanmarkt 13

Dit is de plek van Ilse Cornelissens en Tim van Geloven. Je vindt er mode met een meerwaarde, bijzonder exposities en in het restaurant van Seppe Nobels wordt een eerlijke terroir keuken geserveerd. Ga voor meer informatie naar www.graanmarkt13.be.

RA13

Er hangt verschillende kleding in de rekken en er is genoeg om in te bladeren door de mooie kunst- en fotoboeken. Ga voor meer informatie naar www.ra13.be.
Adres Ra13: Kloosterstraat 13, Antwerpen

Atelier Solarshop

Niet echt een winkel, maar meer een platform voor kunst, design en mode. Ontwerpers Piëtro Celestina en Jan-Jan Van Essche zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent. Hun projecten zijn origineel: de ene keer verandert de ruimte aan de Dambruggestraat in een theetuin, de volgende keer is het een vintage winkel. Eén ding hebben de projecten gemeen: de cocktailpartys waarmee ze geopend worden, zijn nu al legendarisch. Houdt de site in de gaten voor het programma. Ga voor meer informatie naar www.ateliersolarshop.blogspot.com.
Adres Atelier Solarshop: Dambruggestraat 48, Antwerpen

Antwerpen vind ik een toffe stad waar ik heel vrolijk van wordt. Wat vind jij van Antwerpen? Laat het weten in de reacties 🙂

Bron afbeelding: Fiskebar. (2020). Geraadpleegd van https://fiskebar.be/fiskebar/

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Ninglinspo - wandeling

Ninglinspo – wandeling

De Ninglinspo is de enige bergrivier en is een unieke wandeling in de Ardennen. Gelegen in het zuiden van de Ardennen

Lees meer
Grot van Remouchamps

Grot van Remouchamps

De Grot van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds door de eerste bezoekers gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat heden te zien is, dankzij de luister van de moderne verlichting.

Lees meer
Hotspots in Antwerpen

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s