Eco-warriors

In sommige zomercollecties voert de tribal look de boventoon.

The Rainbow Warrios is een Indiaanse (Hopi, Cree of Cherokee, daar is men niet over uit) mythe, die vertelt over hoe de ‘strijders van de regenboog’ op een dag zullen opstaan en vechten voor de natuur. Omdat het weer tijd is om te geven in plaats van te nemen. In 1962 werd het verhaal opgetekend in het boek Warriors of the Rainbow, door de schrijvers William Willoya en Vinson Brown, kenners en bewonderaars van native Americans. Deze strijders zijn nomaden uit alle windstreken, die als reactie op de uit de hand gelopen hebzucht van de mensen, op zoek gaan naar hernieuwde harmonie met de natuur. hoog in het vaandel hebben zij de terugkeer naar tradities , rituelen en verhalen van eeuwenoude stammen. Eerherstel en herwaardering voor de eigen cultuur, een rijke bron van kennis en wijsheid, waar de mensheid mee geholpen of zelfs gered kon worden.

De nomaden gaan op zoek naar hernieuwde harmonie

In de jaren zeventig noemde Greenpeace leider Bob Hunters, zelf 1/32 deel Kwakiutl-indiaan, zijn belangrijkste schip naar deze legende, die binnen de gelederen hevig opleefde: The Rainbow Warrior werd wereldberoemd.

Welk kledingstuk in jouw kast vind je er popperig uitzien? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over mode en leuke weetjes

De jaren 50

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler. … More De jaren 50

Lees meer
Eco-warriors

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s