Zo ontstress jeLifestyle

Zo ontstress je

Stress is de oorzaak achter veel kwalen. Een beetje stress is onmisbaar om goed te kunnen presteren, maar je moet wel weten hoe je die spanning weer kwijtraakt voor je de controle verliest.

  • Hoe je met stress omgaat, geeft aan wat je ertegen moet doen. Als je van weinig onder de indruk bent, hoef je waarschijnlijk alleen een goed boek en een kop thee te pakken, tv te kijken of iets anders te doen waar je hersenen van tot rust komen.
  • Als de stress echter van binnen zit als je gespannen bent, slecht slaapt en zonder reden boos wordt, zul je het anders moeten aanpakken. De eerste stap is erachter komen wanneer dat gebeurt, zodat je weet wanneer je moet ingrijpen.
  • Lichaamsbeweging is goed om de stress te lijf te gaan. Dat betekent niet dat je je nu mag afreageren op die irritante vent van de administratie, maar al die energie kun je wel in een stevige fietsrit kwijt. Door je lichaam te laten werken, kun je die arme hersenen de kans geven om stroom af te blazen.
  • Veel mensen zeggen dat ze gelukkiger en minder gestrest zijn als ze gezonder eten. Fruit, groente en volkoren producten zijn natuurlijk en geven meer energie dan junkfood, dat zelfs stress kan veroorzaken. 
  • Het fascinerende van stress is dat we er zelf de oorzaak van zijn. Zoek activiteiten die je troosten, afleiden en blij maken. Lange wandelingen, diep ademhalen, met een vriendin praten, tuinieren, sudoku’s oplossen, schilderen, badderen, in het zonnetje in het park zitten en naar de vogels luisteren, een rit maken en naar keiharde muziek luisteren. Zoek iets waardoor je jezelf afsluit en richt je op iets anders.
  • Zorg dat je voldoende slaapt, ga een paar uur per week sporten en besteed twintig minuten per dag aan iets ontspannends.

Jezelf verzorgen is een ultiem geschenk voor jezelf en je zult er gelukkiger en gezonder van worden.

Ben jij weleens gestrest en wat doe jij eraan om te ontstressen? Laat jouw tips achter in de reacties 🙂

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees meer
Tips voor een goede houding

Tips voor een goede houding

Een gebogen houding komt zwak en defensief over. Wees je bewust van je rug, schouders en nek en herinner jezelf er steeds aan rechtop te zitten of te staan.

Lees meer
Zo ontstress je

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s