Ninglinspo - wandelingBelgië

Ninglinspo – wandeling

De Ninglinspo is de enige bergrivier en is een unieke wandeling in de Ardennen. Gelegen in het zuiden van de Ardennen, in de buurt van Aywaille en Remouchamps, kunt u genieten van de schoonheid van de natuur, de watervalletjes, de avontuurlijke paden en het wilde karakter. Deze ingrediënten maken het tot een onvergetelijke wandeling. De totale afstand van de Ninglinspo is een goede 6 km en voert u door het mooiste deel van de Ardennen. Deze wandeling is goed te doen met kinderen vanaf een jaar of 6-7. Met onze handige tips zal deze wandeling misschien wel het hoogtepunt van uw vakantie in de Ardennen worden! Op onderstaande video krijgt u een goed beeld van deze unieke wandeling in de Ardennen.

Natte voeten krijgen hoort er natuurlijk ook bij dus zorg voor een paar extra sokken.

De route

Het vertrekpunt voor de wandelroute van de Ninglinspo begint op een parkeerplaats in het dorpje Sedoz. Hier kunt u gratis parkeren en loopt u direct het bos in. Er is ook een café-restaurant gevestigd en er staat een informatiebord met de diverse routes. De gele route is 2,5 km, de blauwe route is 6 km lang. De blauwe route is duidelijk aangegeven, maar het makkelijkste is de rivier stroomopwaarts volgen en dan de borden naar het uitkijkpunt Drouet volgen.

Al na een paar meter ziet u het riviertje al en moet u de eerste boomstam brug over. Er zullen er nog vele volgen! Het is lekker chaotisch en de ontelbare watervalletjes en uitgeschuurde rotsen maken de Ninglinspo zo uniek in België. Er zijn vele paden om te volgen maar de leukste route is die langs de rivier. Dit levert de mooiste plaatjes op maar is ook de moeilijkste route door de soms natte en gladde rotsen.

Gedurende de hele route steekt u met regelmaat de rivier over. De bruggen zijn 9 van de 10 keer van hout en vaak voorzien van één leuning. Ook kunt u door het water maar pas op voor de grote keien die nat en glad kunnen zijn. Het water stroomt snel en door de vele rotsen ontstaan er steeds weer watervalletjes. Daarnaast zijn er plekken waar het water in een soort kom een mini-meertje vormt. Dit zijn dé plekken om even wat rust te nemen en te genieten van de schitterende natuur. Kinderen zullen hier veel plezier beleven en kunnen van de rotsen glijden en dammen maken. Er ligt genoeg materiaal waar ze zich mee kunnen vermaken en het water is heerlijk koel tijdens de zomermaanden.

De terugweg

Ervan uitgaande dat u de blauwe route heeft genomen, zijn er twee routes om weer bij de parkeerplaats te komen. De moeilijkste is natuurlijk dezelfde route terug. De andere optie is het nemen van het brede bospad. Deze route gaat door het bos en brengt u langs het uitzichtpunt Drouet. Na een uur wandelen komt u onderaan uit bij de weg en dan is het nog enkele meters lopen naar het parkeerterrein.

Panoramapunt

Alleen als u de blauwe route volgt, komt u aan bij het panoramapunt Drouet. U komt bij dit panoramapunt als u al op de weg terug bent. Vanaf dit punt heeft u een indrukwekkend uitzicht over de vallei. Hier staat een overkapt bankje zodat u even tot rust kunt komen. Geniet met volle teugen van het uitzicht!

Praktische tips

  • Volg het blauwe rechthoekje voor de standaard route van de Ninglinspo (6 km).
  • Trek stevige wandelschoenen aan en neem extra sokken mee.
  • Hou er rekening mee dat het een schaduwrijke wandeling is en dus een paar graden frisser is dan in de zon.
  • De wandeling is een goeie 6 kilometer lang, maar neemt door het vele stijgen en dalen 2,5 uur in beslag.

Heb jij de Ninglinspo wandeling een keer gelopen? Laat het weten in de reacties en zet erbij waar het is 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Gileppe stuwdam

Gileppe stuwdam

De Gileppe stuwdam is een machtig mooi bouwwerk in de Ardennen en ligt nabij de plaats Jalhay.

Lees verder
Hotspots in Antwerpen

Hotspots in Antwerpen

In Antwerpen gebeurt er het meeste in ’t Zuid. De straatjes rondom de Marnixplaats zijn favoriet. Let op, want als je verder afzakt in de volksbuurt Het Kiel moet je goed op blijven letten.

Lees verder
Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ninglinspo - wandeling

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

1 antwoord »

  1. Een prachtige plek maar al te vaak letterlijk “plat” gelopen. De eerste keer dat ik er kwam was op schooluitstap in de jaren ’60. Nadien kwam ik er nog een aantal keer terug. De ongereptheid van deze vallei is ver zoek maar eerlijk is eerlijk…. je foto is wel prachtig !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s