Mengen op maatMake-up

Mengen op maat

Blozend gezicht

Past je zomer rouge niet meer bij je winter bleke gezicht, doop dan de kwast met rouge ook in de transparante gezichtspoeder. Maak zelf rouge door lippenstift op  de rug van je hand te mengen met gezichtscrème. Of dep wat crèmekleurige lippenstift op je wangen en smeer dit uit.

In de mix

Je kunt je eigen producten eenvoudig mengen. Meng verschillende kleuren lippenstift op de rug van je hand of doe wat stukjes lippenstift in een schaaltje en zet het enkele seconden in de magnetron tot de lippenstift vloeibaar is. Laat hem hard worden en breng hem dan met een kwastje aan.

Spelen met poeder

Om losse gezichtspoeder, oogschaduw of rouge te mengen, doe je ze in een schaaltje en roer goed door. Om ze echt te mengen, kun je de poeders heel stevig in een luchtdicht potje schudden. Compact poeder kun je op de rug van je hand mengen of stamp ze fijn met een spateltje.

Perfecte kleur

Donkere huiden zijn niet op een plek even donker, dus kan het moeilijk zijn een goede foundation te vinden. Visagisten raden aan 3 kleuren te kopen die het dichtst bij de eigen huidskleur liggen. Meng deze kleuren totdat je de juiste kleurencombinatie hebt

Meng make-up zelf voor nieuwe kleuren en texturen

Zachte tinten

Als je make-uptasje vol zit met felle of donkere lippenstiften die je nooit draagt, je ze wat verdunnen met vaseline. Doe wat vaseline op je lippen en breng de lippenstift aan met een kwastje. Een ideale manier om nieuwe kleuren uit te proberen die je normaal nooit zou dragen.

Glanzende nagels

Voor het maken van nieuwe kleurtjes nagellak kun je verschillende kleurlagen over elkaar aanbrengen. Begin met de donkere kleuren en eindig met de transparante. Prachtige combinaties zijn rood met goud, paars met zilver en fuchsia met ivoor. U kunt ook kleuren toevoegen aan halflege flessen en ze goed schudden.

Vaste foundation

De kleur van uw foundation wisselt met de seizoenen. Als je foundation in de zomer dik is, kun je hem mengen met je dagcrème. Als je foundation in de winter niet genoeg dekt, kun je hem mengen met superfijne poeder of met concealer.

Schitterende huid

Druk wat zilverkleurige compact oogschaduw fijn en voeg die toe aan wat gezichtspoeder. Meng ze goed en breng de poeder met een kwast aan op schouders of andere blote delen, zodat de huid een mooie glans krijgt. Je kunt je foundation ook mengen met glitter in een vochtregulerende crème.

Op wat voor manier meng jij met make-up? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over make-up en leuke beauty weetjes

Schoonheidstrucjes

Schoonheidstrucjes

Leuke tips en trucs om je make-up makkelijker en mooier aan te brengen.

Lees verder
Het betere zelfbruinen

Het betere zelfbruinen

Jezelf in één tint bruinen staat onnatuurlijk, omdat de zon je ook niet overal gelijkmatig kleurt. Een mix van make-up en selftan, dat is zonloos zonnen.

Lees verder
Mengen op maat

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s