Organise your life (and your house)Home

Organize your life (and your house)

Stel je eens voor dat alles in huis zijn eigen, vaste plek heeft. dat de vloer de vloer is. Leeg en schoon. Dat je eettafel je alle ruimte biedt om te eten of de krant uit te spreiden bij een café latte. Dat je administratie te overzien is, de post een eitje en dat alle pannen in de keukenkastjes passen. Dat je slaapkamer puur een plek is voor ontspanning, de hal een fijne binnenkomer en dat je kleren keurig je klerenkast bewonen. Wat een huis en wat een leven!

Als je huis een rommel is, is je hoofd ook rommelig. Al die spullen op je eettafel, en eronder, zijn in feite uitgestelde beslissingen. De rommel in huis die je ziet, is de fysieke afspiegeling van de chaos van binnen.

Alles wat je bewaart, kost energie

Iedereen wil altijd eerst de zolder of berging opruimen, om ruimte te maken voor spullen die zich elders hebben opgehoopt, maar dan blijf je vaak hangen in het verplaatsen van spullen. Je kunt beter starten op de plek waar je het meest komt of op een plek die je enorm stoort. Da zie je ‘s avonds al: er is hier iets gebeurd!

Het badkamerkastje is overzichtelijk. Het is het startpunt van de dag. Daarna volgen aanrecht, eettafel, kledingkast, keukenkast, koelkast en voorraadkast. Je volgt als het ware je eigen voetsporen in huis. En je creëert eilandjes van rust die als olievlekken in elkaar overvloeien. Dat werkt stimulerend.

Heb jij een georganiseerd huis? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over home en leuke lifestyle weetjes

Opruim aanpak

Opruim aanpak

In een paar stappen kun je naar eer en geweten opruimen wat jij maar wilt.

Lees meer
Huishouden de harde cijfers

Huishouden de harde cijfers

Vrouwen besteden gemiddeld ruim twintig uur per week aan het huishouden. dat is meer dan twee keer zoveel als mannen, die tien uur halen. In het oog springend verschil:

Lees meer
Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees meer
Organise your life (and your house)

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Home

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s