Tips en tricks

Zelf lekker leven en in de gaten houden dat de kinderen dat straks ook nog kunnen? Dan moet je hier en daar wellicht je levensstijl aanpassen.

Woonkamer

Schakel tv of pc uit als ze niet worden gebruikt. De standby stand verbruikt namelijk ook energie. elk jaar speelt er daardoor in een gemiddeld gezin ongeveer 400 tot 550 kWh weg. En dat kost EUR 75 tot EUR 100. Sluit je apparatuur aan op een verlengsnoer met aan/uit-schakelaar op de contactdoos.

Vergelijk televisies voor je een nieuwe in huis haalt. hoe groter het scherm, hoe hoger vaak het verbruik. Lcd tv’’s gebruiken minder energie dan plasma tv’s.

Zolder

Droog de was buiten of binnen met warmtepomptechnologie. De nieuwste droger bespaart 50% energie, vergeleken met de klassieke condensdrogers en valt onder energie-efficiëntieklasse A.

Doe het licht uit als je er niet bent (nog handiger: gebruik een sensor).

Was op lage temperatuur

Slaapkamer

Doe eens een dagje mega milieuvriendelijk: blijf in bed. Lichten uit, verwarming laag, een extra plaid erbij. Steek kaarsjes aan als het schemert en neem een wijntje als je het koud krijgt.

Denk om je binnenklimaat: neem regelmatig met een vochtige doek stof af van de radiatoren. Zo voorkom je dat ongezonde stoffen vrijkomen bij verhitting.

Keuken

De greenpan is een anti-aanbakpan met een ‘groen’ geweten. Geproduceerd op een duurzame manier: van zoveel mogelijk gerecycled en te recyclen materiaal.

Rijst of aardappelen koken o je fornuis is zuiniger dan in de magnetron. Verspil geen warmte: neem niet een te grote pan, doe er niet te veel water in en leg het deksel op de pan.

Wat is jouw ultieme tip bij het schoonamekn? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over home en leuke lifestyle weetjes

Huishoud ABC

Huishoud ABC

Alle handige attributen en weetjes voor bij het schoonmaken. … More Huishoud ABC

Lees meer
Tips en tricks

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s